Wachttijd

Wachttijd

Op dit moment (januari 2021) is er  een aanmeld stop en worden nieuwe cliënten niet in behandeling genomen, helaas.   Wachtlijsten proberen we te voorkomen, maar de instroom van nieuwe aanmeldingen hebben we niet  zelf in de hand. Als u na het eerste gesprek besluit om verdere afspraken te maken dan geldt daar niet nog eens een wachtlijst voor.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Omdat sommige ziektekostenverzekeraars ons een maximaal behandelbudget per jaar opleggen, kan het gebeuren dat als ons behandelbudget voor een ziektekostenverzekeraar voor dit jaar op is, wij u voor dit jaar geen behandeling meer kunnen aanbieden. In zo’n geval kunt u contact opnemen met uw ziektekostenverzekeraar en hen vragen waar u wel behandeld kunt worden.  Hier kunnen wij helaas niets aan doen, dit is wat sommige ziektekostenverzekeraars ons voorschrijven.

https://lvvp.info/nieuws/coronavirus-beleid-lvvp/

Op grond van het overheidsadvies schudden wij geen handen meer. Blijf bij koorts thuis – laat het ons wel even weten. Wij volgen het beleid van de LVVP, dit is onze beroepsvereniging, kijk op deze website voor meer informatie.